Marije

Marije Vermerris (1987)

Jaren terug begon het met mijn verlangen om terug te gaan naar mijn ware natuur, mijn gezonde ik. De verbinding daarmee is overschaduwd geraakt door de pijnlijke ervaringen in mijn leven en mijn overlevingsmechanismen als reactie daarop. Ik wist dat ik daarvoor mijn lichaam wilde laten spreken en in nabijheid van de natuur wilde leven.

Mijn lichaam laten spreken kende ik als kind al. Ik wist dat daar de wijsheid zat, de opgeslagen pijn lag en de expressie van mijn zelf. Maar niemand vertelde me hoe ik dat kon doen. Toch is dit weten van kinds af aan de drijfveer van mijn zoektocht geweest. Het bracht me via de opleiding Bewegingswetenschappen naar de opleiding tot psychomotorisch therapeut, van het sporten naar het dansen. De zoektocht ging verder in mijn werk als psychomotorisch therapeut. In 2016 kwam dansimprovisatie vanuit somatisch werk op mijn pad en wist ik dat dat bij zou dragen aan verbinden met mijn ware natuur. Ik had toen niet vermoed dat het ook de creatiekracht in me aan zou boren.

In 2018 dreef een diep dal, mede veroorzaakt door stralingsgevoeligheid, me al eerder dan ik zelf de stap zou hebben gezet, de natuur in. De plek waar ik me als kind zo thuis voelde en die me weer welkom heette. Sindsdien woon ik zonder stromend water, los van het elektriciteitsnet in de natuur in een yurt. Langzaamaan sijpelden de wijsheden van de dieren, de Aarde, de bomen, de elementen, de windrichtingen, de Zon en de Maan mijn bewustzijn in. En dit zal mijn hele leven doorgaan.

Het leven zelf is de grootste leerschool en bracht ook andere methodieken op mijn pad, zoals systemisch werk, dierencoaching, interactieve zelfresonantie vanuit de meergenerationele psychotraumatologie en authentic movement.

Gevolgde opleidingen en cursussen

2005-2008 Bachelor Bewegingswetenschappen in Groningen.
2009-2011 Bachelor Psychomotorische therapie en bewegingsagogie in Zwolle.
2016-heden Dansimprovisatie vanuit somatisch werk bij Iris van Peppen, geworteld in compositie en Body-Mind Centering.
2015-2018 Verschillende groepen gevolgd in somatisch werk, NLP en TA bij De Binnentuin.
2018-heden Embodied Life Art Program van Marisa Grande en Iris van Peppen, geworteld in compositie en Body-Mind Centering.
2020 Opleiding dierencoaching bij Annet Lekkerkerker van Koeching.
2020-2021 Breek de Stilte 1, 2 en 3 van Interakt; interactieve zelfresonantie in de meergenerationele psychotraumatologie.
2021 Cirkel Authentic Movement bij Michelle Kurzenacker van MovedBy.
2021-heden Heel de Vrouw van Interakt; voor zorgverlening in interactieve zelfresonantie aan volwassen vrouwen met seksueel trauma.
2021 Primitief Overleven 1 en 2 bij de Bosbeweging.
2021-heden Jaartraining ‘Leven in de natuur’ bij de Bosbeweging.

Mijn passie is bij te dragen aan de heling van de Aarde, zowel door naar de Aarde te luisteren en goed voor haar te zorgen, als door naar het levensverhaal van mensen te luisteren en bij te dragen aan hun zoektocht naar heling, levenskracht, creatie en vreugde.