Marije

Het gezicht achter Tembea is Marije Vermerris. Al van kinds af aan heb ik een grote fascinatie voor beweging en het lichaam. Ik voelde mij het lekkerst als ik bewoog. Ook voelde ik als kind al dat je alles in je lijf kan voelen, van blijdschap tot verdriet, van angst tot boosheid, ook al kon ik dat vaak geen plek geven.

In mijn jeugd heb ik verschillende sporten beoefend. Het was voor mij een uitlaatklep van emoties die ik niet altijd in woorden kon omschrijven. Vanaf mijn studententijd ben ik me meer gaan verdiepen in vormen van creatieve expressie zoals dans (moderne dans, vrije dans en contemporary dance), zang en spel.

Mijn fascinatie voor bewegen heb ik gevolgd door na mijn VWO-examen Bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hiermee was mijn verlangen naar kennis wel gevoed, maar niet mijn verlangen naar menselijk contact en het mensen aanvuren zichzelf te worden, waarbij bewegen en lichamelijkheid mijn middel zou zijn. Vandaar dat ik de keuze maakte voor de PMT-opleiding in Zwolle.

Tussen mijn studies door en na de PMT-opleiding heb ik mijn passie voor reizen geleefd en ben ik voor een paar maanden en een half jaar naar Kenia en Tanzania vertrokken. Ik heb daar gewerkt met kinderen, jongeren en verslaafde volwassenen. Deze reizen hebben me gevormd en verrijkt, mijn horizon verbreed en me ook meer doen realiseren wat voor mij belangrijk is.

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken gewerkt als psychomotorisch therapeut, zowel met volwassenen als kinderen en jongeren. Momenteel werk ik naast Tembea samen met pedagogenpraktijk Theysmeyer en psychotherapiepraktijk Het Huis in Wijk bij Duurstede. Tevens breng ik in verschillende contexten mensen graag in contact met dans. Dit doe ik vanuit Dans!kerk, een organisatie die als missie heeft om mensen op het snijvlak van spiritualiteit en geloof kennis te laten maken met de kracht van dans.

Ik houd me bezig met dans, leven dichtbij en vanuit de natuur en muziek. Ik heb me de afgelopen jaren verdiept en verdiep me nog steeds graag in lichaamsgerichte, bewegingsgerichte en dansgerichte methodieken, waaronder Awareness through the Body, somatisch werk vanuit Body Mind Centering, lichaamswerk en systemisch werk.

Woorden die mij omschrijven:

Speels – gevoelig – betrokken – avontuurlijk – kracht – diepte – humor – energie – intuïtief.