Kinderen

Het kan zijn dat je dochter of zoon zich thuis, in de klas of bij vriendjes of vriendinnetjes niet fijn voelt. Soms wil een kind zich graag verstoppen of kan zij/hij juist erg boos worden. Alle dingen waardoor een kind niet zichzelf kan zijn, noem ik graag draken.

Marije van Tembea kan je kind helpen bij de volgende draken:

  • ‘Ik word snel boos en heb vaak ruzie met andere kinderen’.
  • ‘Ik durf niet goed te praten’.
  • ‘Ik heb pijn en ben moe’.
  • ‘Ik ben bang alleen te zijn’.
  • ‘Ik weet niet wat ik voel’.

De mooiste resultaten voor je kind zijn:

  • Zich weer blij voelen.
  • Meer energie hebben.
  • Krachtig voelen, steviger in de schoenen staan en voor zichzelf opkomen.
  • Fijner met andere kinderen samen kunnen spelen.

Psychomotorische therapie is uitermate geschikt bij kinderen vanaf 6 jaar met een vorm van autisme, ADHD, agressie of angsten.

 

Ervaringsverhalen

Tobias

is 8 jaar en kan naar ouders en broertje snel boos worden. Op school zijn er veel prikkels, waardoor hij op zijn tenen loopt en druk kan zijn. Wanneer Tobias thuis komt, is hij moe, kan hij boos reageren wanneer hij iets moet doen van ouders en krijgt hij snel ruzie met broertje. Bij PMT leert hij werken met de spanningsthermometer en ontdekt hij hoe de spanning bij hem oploopt, van lichte spanning in armen en hoofd naar onrustig bewegen en gefrustreerde opmerkingen maken tot grote spanning in armen en benen, boze frons en schreeuwen. Hij ontdekt dat zijn ademhaling, geconcentreerd iets doen, even alleen een boek lezen of lekker uitrazen in een balspel hem helpen om de spanning te verlagen..

Ouders over Tobias: Tobias kan heel goed met de spanningsthermometer zeggen hoe hoog zijn spanning is. Samen kunnen we dan kijken wat hij op dat moment kan doen om de spanning te verlagen. Hierdoor wordt hij veel minder boos, wordt er leuker samen gespeeld en kunnen wij Tobias positiever benaderen.

Sophie

is 11 jaar en vindt het moeilijk voor zichzelf op te komen. Met vriendinnen doet ze vaak wat zij willen. Wanneer een ander kind een onaardige opmerking maakt, lacht Sophie erom, terwijl ze diep van binnen verdrietig is. Bij PMT leert Sophie hoe ze stevig kan staan en hoeveel kracht ze kan leveren in het boksen. Ze ontdekt wat ze wel leuk vindt en wat niet. Ze durft langzaamaan te gaan zeggen wat ze niet leuk vindt en leert dit ook naar andere kinderen te zeggen.

Moeder over Sophie: in plaats van dat ze zich klein maakte en op de achtergrond was, staat ze nu steviger, zegt ze het als ze iets niet leuk vindt en kiest ze zelf wat ze wil doen.